O našem domu

Dom osigurava svim primljenim učenicima stalnu pedagošku pomoć, smještaj i prehranu.

Uz sve ostale djelatnike Doma, naš stručni tim od 10 odgajatelja, stručna suradnica i medicinska sestra vode dnevnu brigu o očuvanju i unapređenju zdravlja, socio-emocionalnom i kreativnom razvoju učenika, uz organiziran i kvalitetan športsko rekreacijski program primjeren potrebama učenika.

Iako učenički dom nije surogat obitelji, djelatnici nastoje svojom pažnjom, ljubavi i brigom pružiti za svakog pojedinog učenika pružiti optimalne uvjete normalan razvoj.

Misija doma kao odgojno-obrazovne institucije srednjoškolskog sustava Republike Hrvatske temelji se na stalnom unapređivanju odgojno-obrazovnih planova i programa, primjeni suvremenih metoda odgoja i obrazovanja, znanstvenih i informatičkih saznanja, a usmjerava odgoj i obrazovanje učenika-štićenika Doma u skladu s izraženim potrebama odgojno-obrazovnog sustava te hrvatskog društva u cjelini, fokusirajući se na razvoj tržišno konkurentnih kompetencija učenika i osposobljenost za cjeloživotno obrazovanje.

U domu imamo ukupno 245 mjesta. Trenutno su popunjena 134 muška i 111 ženskih mjesta, dakle ukupni kapacitet.

Usluge smještaja, prehrane i odgojnog rada u učeničkom domu u pravilu mogu koristiti redoviti učenici srednjih škola Republike Hrvatske koji se školuju izvan mjesta stalnog boravka koji su hrvatski državljani ili Hrvati iz drugih država.

Iznimno, ukoliko Dom i nakon provedenog natječaja za redovne učenike ne popuni sve kapacitete, zbog određenih potreba može prema odgovarajućim kriterijima primiti i redovne studente.

Aktualnosti iz života doma

Najave

5. travnja 2021.

Jesenski upisni rok 2022./2023.

Poštovani roditelji i učenici, hvala vam na ukazanom povjerenju i interesu za naš učenički dom. U jesenskom upisnom roku slobodno je 16 muških i 1 žensko mjesto.
2. ožujka 2023.

Maskenbal

U našem domu 15.2.2023. tradicionalno je održan Maskenbal gdje su učenici izrazili svoju kreativnost ali i odvažnost da sudjeluju u samoj priredbi. U tome su ih […]
28. veljače 2023.

Cjeloživotno obrazovanje-zimska škola za odgajatelje

Dok su učenici koristili Zimske praznike u razdoblju od 18.2. – 26.2.2023. njihovi odgajatelji su marljivo radili u sklopu stručnog usavršavanja. Naime, 23.2. i 24.2.2023. u […]
27. siječnja 2023.

Šahovski turnir UDTU 2022./2023.

I ove godine održan je  Šahovski turnir učeničkog doma Tina Ujevića.  Natjecanje smo realizirali u siječnju 2023. g. Prijavilo se 16 natjecatelja koji su raspoređeni u […]
hover_1smještaj_hover_3
hover_2Naslovnica
hover_5Naslovnica