O našem domu

Dom osigurava svim primljenim učenicima stalnu pedagošku pomoć, smještaj i prehranu.

Uz sve ostale djelatnike Doma, naš stručni tim od 10 odgajatelja, stručna suradnica i medicinska sestra vode dnevnu brigu o očuvanju i unapređenju zdravlja, socio-emocionalnom i kreativnom razvoju učenika, uz organiziran i kvalitetan športsko rekreacijski program primjeren potrebama učenika.

Iako učenički dom nije surogat obitelji, djelatnici nastoje svojom pažnjom, ljubavi i brigom pružiti za svakog pojedinog učenika pružiti optimalne uvjete normalan razvoj.

Misija doma kao odgojno-obrazovne institucije srednjoškolskog sustava Republike Hrvatske temelji se na stalnom unapređivanju odgojno-obrazovnih planova i programa, primjeni suvremenih metoda odgoja i obrazovanja, znanstvenih i informatičkih saznanja, a usmjerava odgoj i obrazovanje učenika-štićenika Doma u skladu s izraženim potrebama odgojno-obrazovnog sustava te hrvatskog društva u cjelini, fokusirajući se na razvoj tržišno konkurentnih kompetencija učenika i osposobljenost za cjeloživotno obrazovanje.

U domu imamo ukupno 245 mjesta. Trenutno su popunjena 134 muška i 111 ženskih mjesta, dakle ukupni kapacitet.

Usluge smještaja, prehrane i odgojnog rada u učeničkom domu u pravilu mogu koristiti redoviti učenici srednjih škola Republike Hrvatske koji se školuju izvan mjesta stalnog boravka koji su hrvatski državljani ili Hrvati iz drugih država.

Iznimno, ukoliko Dom i nakon provedenog natječaja za redovne učenike ne popuni sve kapacitete, zbog određenih potreba može prema odgovarajućim kriterijima primiti i redovne studente.

Aktualnosti iz života doma

Najave

5. travnja 2021.

Jesenski upisni rok 2022./2023.

Poštovani roditelji i učenici, hvala vam na ukazanom povjerenju i interesu za naš učenički dom. U jesenskom upisnom roku slobodno je 16 muških i 1 žensko mjesto.
22. studenoga 2022.

67. obljetnica smrti Tina Ujevića

  Dana 10. studenog 2022. u našem domu u blagovaonici održana je priredba posvećena velikom hrvatskom književniku, Tinu Ujeviću pod nazivom „Sjećanje na Tina“. Učenicima je […]
24. listopada 2022.

Prezentacija o Bontonu

Prezentacija o Bontonu Prezentacija „Bonton naš svagdašnji“ za učenike prvih razreda održana je 12.10. 2022.
24. listopada 2022.

Tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti obilježili smo 20.9.2022. zajedno sa učenicima kroz razne aktivnosti na vanjskom sportskom terenu doma.
hover_1smještaj_hover_3
hover_2Naslovnica
hover_5Naslovnica