Svake godine početkom mjeseca veljače tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije uporabe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji ili skrbnici, učitelji ili socijalni radnici, ili čak predstavnici industrije, zakonodavci ili političari, svi imamo veliku ulogu. Za obilježavanje DSI redovito su unaprijed pripremljeni sadržaji namijenjeni i prilagođeni učenicima svih uzrasta, roditeljima/skrbnicima i učiteljima.

Učenici su ove godine puno toga naučili iz edukativne prezentacije koju su pratili na tv zaslonu u domu tijekom cijeloga tjedna. Učenicima je također ponuđeno sudjelovanje u online kvizu kojega su mogli pronaći na službenoj stranici Dan sigurnijeg interneta.

Učenici i odgajatelji su pri obilježavanju DSI 2022. koristili službene brošure  HAKOM-a.

Dan sigurnijeg interneta 8.2.2022.