Proslavljena 30. godišnjica Učeničkog doma Tina Ujevića

Iako službeni Dan doma slavimo 26. travnja zbog proljetnih praznika, 7. travanj bio je rezerviran za svečane minute u našemu Domu.

Naime, tog smo dana obilježili čak 30. godišnjicu postojanja učeničkog doma na ovoj lokaciji. Osim ovog posebnog slavlja, bilo je još puno razloga za susresti se a ponajprije zajedničko okupljanje nakon višemjesečnog pripremanja online priredaba i vraćanje starom svečarskom tonu obilježavanja posebnih datuma.

Odgajateljice Iva Grgić i Marija Ćališ zajedno s učenicima kreirale su priredbu s temom vremeplova koja je sadržavala prikaz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u domu. Statuu vremeplova izradila je kreativna skupina Doma, a vizualnim i zvučnim efektima dojam je upotpunila tehnička skupina uspješno manevrirajući zvučnim i svjetlosnim pojavnostima u priredbi. Montažu svih materijala u film kreirao je učenik Jan Rastović, a materijale je pripremila učenica Selena Petrinjac.

Sve okupljene pozdravila je voditeljica Ana Tankosić, učenica II. gimnazije u Zagrebu koja je pozvala ravnatelja Iliju Krstanovića da se obrati okupljenima s par riječi. Ravnatelj je pozdravljajući sve okupljene naglasio svoju viziju doma kao jedne velike obitelji s međusobnim poštovanjem, tolerancijom i preuzimanjem odgovornosti.

Dramska skupina svojim prolascima kroz vremeplov vodila nas je u daleku prošlost, objašnjavala sadašnjost i zamišljala budućnost.

U našem Domu su živjeli učenici iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine što nam je estetski dočarala folklorna skupina u kojoj se svaka pojedinačna djevojka obukla u različitu nošnju iz pojedinih područja Hrvatske. Potom je tamburaška sekcija svojim sitnim žicama sve ganula i razveselila.

Dio priredbe o sadašnjosti sadržavao je prikaz aktivnosti i programa koje danas postoje u Domu. Između ostalog ispred plesne skupine moderni ples izvela je učenica Tara Ferković koja pohađa Školu za grafiku i dizajn te Plesnu školu.

Kako li će izgledati naša budućnost još uvijek ne možemo znati, a kako su to previdjeli naši učenici možete pogledati u šaljivom videu koji prikazuje robote kao odgajatelje u budućnosti.Prepoznajući toplinu susreta, ljepotu domskog zajedničarenja i boravka teško je zamisliti da odgajatelji budu roboti. Još smo se jednom prisjetili svih uspomena, dragih ljudi i brojnih učenika koji su prošli kroz ovaj dom i ostavili trag.

A trag našeg glazbenika Akija Rahimovskog dočarala nam je i naša glazbena skupina otpjevavši na kraju pjesmu „Uhvati ritam“.

Uhodavajući ritam naših novih 30 godina zahvaljujemo svim našim bivšim i sadašnjim djelatnicima te učenicima na svakom doprinosu. Želimo još mnogo uspješnih godina želimo našem i vašem domu!