I ove godine održan je  Šahovski turnir učeničkog doma Tina Ujevića.  Natjecanje smo realizirali u siječnju 2023. g. Prijavilo se 16 natjecatelja koji su raspoređeni u četiri grupe.  Završetkom grupne faze natjecanja dobili smo 1/4 finaliste: Namik Agić, Jakov Celin, Stipo Drgić, Matteo Golubić,Manuel Pavić, Emanuel Tomašević, Sven Sabljić i Ivan Poljak.

Borba za treće mjesto pripala je učenicima Matteu Golubiću  i Stipi Dragiću. Iz ovog ogleda kao pobjednik izašao je Matteo Golubić osvojivši treće mjesto.

U velikom finalu kao i prethodne dvije godine našli su se JAKOV CELIN I NAMIK AGIĆ.

Igralo se 5 partija, na tri dobivene uz korištenje vremenskog ograničenja po partiji 10+0. Nakon prve dvije partije rezultat je bio 1-1, da bi nastavkom igre i ove godine kao trostruki prvak bio proglašen JAKOV CELIN, sa konačnim rezultatom 3-1.

Konačni poredak:

1.JAKOV CELIN

2.NAMIK AGIĆ

3.MATTEO GOLUBIĆ

Iskrene čestitke svim sudionicima  na odličnoj igri i uistinu zanimljivom turniru. Također veliko hvala učenicima Domagoju Gavraniću i Janu Rastoviću u organizaciji turnira i na tehničkoj podršci u live stream prijenosu.

Hvala i našim curama na sudjelovanju, koje su se hrabro borile protiv svoje muške konkurencije, Tari Klobučar, Luciji Cifrek i Karli Stankir.

I na kraju, veliko hvala Ravnatelju, gospodinu Iliji Krstanoviću na podršci u radu šahovske sekcije i potpori za održavanje turnira jer smo i ove godine za naše pobjednike osigurali  vrijedne prigodne nagrade.