I ove godine u tijeku je Šahovski turnir učeničkog doma Tina Ujevića.  Početak natjecanja bio je u srijedu 25. siječnja 2024. Prijavilo se 8 kandidata ove godine učenici se natječu po Bergerovom sistemu (Johan Berger). To je najpoznatiji kružni sistem natjecanja u šahu gdje se zapravo natječe svako sa svakim. To daje najpravedniji plasman natjecatelja.

Nakon prve faze igra se druga faza u kojoj prva četiri sudionika idu u borbu za medalje. Igra se na dvije dobivene partije po sistemu 5+2. Neposredno prije početka turnira, izvlače se turnirski brojevi igrača.

Nakon prvog kruga(8 partija) natjecatelji su postigli sljedeće rezultate:

  1. JAKOV CELIN(4) – 7,5 bodova
  2. STIPO DRAGIĆ(8) – 7 bodova
  3. JAN RASTOVIĆ(6) – 5,5 bodova
  4. NOA BARIŠIĆ(7) – 4,5 bodova
  5. MATEO LJEVAR(1) – 4 boda
  6. LUKAS BRGLES(3) – 2 boda
  7. IVAN MARŠIĆ(2) – 1,5 bod
  8. VALENTINO TOMAŠEVIĆ(5) – /

Nakon drugogo kruga i ždrijeba  u polufinale su ušli: Jakov Celin (XV.gimnazija), Jan Rastović(XV.gimnazija), Mateo Ljevar (Škola za medicinske sestre, Vinogradska) i Stipo Dragić (Poštanska i telekomunikacijska škola). 

U borbi za treće mjesto sudjelovali su učenici Mateo Ljevar i Stipo Dragić. U međusobnom ogledu na tri dobivene partije boljim se pokazao Stipo Dragić, osvojivši time 3. mjesto. 

U finalu je bio bolji učenik Jakov Celin,  koji je ovime potvrdio  i obranio naslov četverostrukog šahovskog prvaka Učeničkog doma Tina Ujevića. Učenik Jan Rastović osvojio je drugo mjesto.

Konačni poredak: 1. JAKOV CELIN

                                 2. JAN RASTOVIĆ

                                 3. STIPO DRAGIĆ

Priredio: Martin Stanić, prof.